kansi2023

 

Miten Vaikuttaja-kuluttajapaneeli toimii?

Yrityksille on yhä tärkeämpää tietää, mitä kuluttajat ajattelevat, mitä tarpeita heillä on ja miten he itse kehittäisivät tuotteita ja palveluja. Vaikuttajana olet mukana mm. rakentamassa ohjelmasisältöjä televisioon, radioon ja internet-sivustoille sekä kehittämässä muuta tuote- ja palvelutarjontaa sinulle mieluisaan suuntaan.

Saat äänesi kuuluviin vastaamalla web-kyselyihin, joihin saat linkin sähköpostitse. Klikkaamalla sähköpostissa olevaa linkkiä sinut ohjataan kyselylomakkeen alkuun. Voit vastata kyselyihin silloin kun sinulla on parhaiten aikaa, eli et ole paneelin jäsenenä velvollinen osallistumaan yhteenkään tutkimukseen.

 

Korvaus

Aina kun vastaat kyselyyn, saat korvauksen, jonka suuruus riippuu lomakkeen pituudesta. Korvaus vaihtelee yleensä 0,5 – 3,0 euron välillä. Vastattuasi ensimmäiseen kyselyyn alat siis kerätä omalle Vaikuttaja -tilillesi rahaa.

Voit nostaa korvauksen kun tilisi saldo on 10 euroa tai enemmän. Voit nostaa korvauksen rahana PayPal-palvelun kautta tai valita Tremendous-palkkion, jonka kautta palkkiosumman voi lunastaa virtuaalisena VISA-korttina, lahjakorttina tai vaihtoehtoisesti lahjoittaa palkkion hyväntekeväisyyteen.

Aina kirjautuessasi sisään Vaikuttajiin, näet paljonko tililläsi on korvauksia ja voit myös päivittää taustatietojasi.

Palkintoluokat:

 • 10 euroa: Tremendous-palkkio (mm. lahjakortteja, virtuaalinen VISA ja hyväntekeväisyyslahjoitus).
  Koko valikoima: https://www.tremendous.com/catalog/. Valitse valikosta maaksi Suomi nähdäksesi
  tarjolla olevat vaihtoehdot.
 • 12,50 euroa tai enemmän: PayPal-rahansiirto

 

Olemme huolehtineet tietoturvallisuudestasi!

Vaikuttajapaneelilla on tiukat vaatimukset tarkasteltaessa henkilökohtaista tietoturvallisuutta. Panelistien tunnistetietoja (nimet, sähköpostit ja muut henkilökohtaiset tunnistetiedot) ei välitetä eteenpäin tutkimuksen toimeksiantajille. Kaikki henkilökohtaiset tietosi ovat turvattu, ja ulkopuolisten on mahdotonta saada haltuunsa tai väärinkäyttää niitä.

Vaikuttajapaneelissa säilyvät profiilitiedot panelisteista, kunnes vastaaja haluaa irtisanoutua jäsenyydestä. Panelistilla on mahdollisuus lukea ja muokata omia tietojaan jatkuvasti kirjautumalla omilla tunnuksilla Vaikuttapaneeli.fi-sivustolle. Tutkimustieto toimitetaan eteenpäin aina nimettömänä datana, tutkimusten vastauksia ei tallenneta henkilökohtaisten tietojen yhteyteen eikä niitä ole missään tilanteessa mahdollisuutta yhdistää vastaajaan. Jos haluat lisätietoa tietoturvallisuudesta ota yhteyttä: info@vaikuttajapaneeli.fi.

 

TIETOSI

Kiitos kiinnostuksestasi Vaikuttajapaneelia kohtaan. Paneelin jäsenyytesi tarjoaa mahdollisuuden todelliseen vaikuttamiseen ja osallistumiseen tärkeiden päätösten tekemiseen sekä MTV -yhtiössä että muissa yhtiöissä. Vaikuttajapaneelin jäsenyys on maksutonta. Sinun ei ole pakko osallistua, mutta voit auttaa meitä kehittymään vapaaehtoispohjalta – mistä olemme erittäin kiitollisia. Tervetuloa Vaikuttajapaneeliin!

Haluamme kertoa, millaisia sinua koskevia tietoja me ja muut yritykset voimme kerätä. Tekemistäsi valinnoistasi riippuen voimme kerätä kahdenlaisia sinua koskevia tietoja:
 

1. PANEELIN PROFIILITIEDOT

2. TUTKIMUSTIEDOT
 

Alla kuvataan nämä tietotyypit.

 

1. PANEELIN PROFIILITIEDOT
 


Paneelin profiilitietoja käytetään Vaikuttajapaneelin hallinnointiin ja tutkimuskutsujen lähettämiseen. MTV voi myös – käsittelijän tai alihankkijana toimivan käsittelijän välityksellä – käsitellä paneelin profiilitietoja antaakseen toisille yrityksille mahdollisuuden lähettää sinulle kutsuja tutkimuksiin. Näissä tilanteissa näille yrityksille ei luovuteta sellaisia paneelin profiilitietoja, jotka voidaan yhdistää yksittäiseen henkilöön.

Paneelin profiilitietojesi käsittely – Paneelin omistajan tietosuojakäytäntö
Kun luot tilin Vaikuttajapaneeliin, solmit sopimuksen MTV -yhtiön kanssa. MTV on rekisterinpitäjä, joten haluamme kertoa, millaisia sinua koskevia paneelin profiilitietoja säilytämme.
 

1A. Rekisteröintitiedot

2A. Taustatiedot


Tiedot, joita annat meille rekisteröityessäsi, (rekisteröintitiedot) ja vastaukset, joita annat kysymyksiin, joihin pystyt vastaamaan kirjautuessasi sisään paneelin tilillesi (taustatiedot), auttavat meitä ja muita yrityksiä valikoimaan sopivampia kyselyjä, joihin kutsumme sinut osallistumaan. Alla kuvataan eri tietotyypit lyhyesti.

1A. Rekisteröintitiedot 
Rekisteröityessäsi annat sähköpostiosoitteesi ja vastaat muutamaan esittämäämme rekisteröintikysymykseen. Nämä ovat tietoja, joita tarvitsemme voidaksemme lähettää sinulle kyselyjä tulevaisuudessa.

1B. Taustatiedot
Kun kirjaudut paneelitilillesi, näytölle tulee kysymyksiä, joihin vastaaminen on vapaaehtoista. Näihin kysymyksiin antamasi vastaukset tallennetaan taustatietoina. Mitä useampiin kysymyksiin vastaat, sitä todennäköisemmin sinut kutsutaan uusiin kyselyihin, ja useammat kyselyt tarkoittavat lisää pisteitä.

Paneelin profiilitietojesi käsittelystä vastaa
MTV Oy (”MTV”) rekisterinpitäjä. Me MTV -yhtiössä jaamme tietoja käsittelijämme, tutkimusyritys Nepa Sweden AB:n (”Nepa”) kanssa, joka hallinnoi Vaikuttajapaneelia puolestamme, sekä alihankkijana toimivan käsittelijän, Cint AB:n (”Cint”), kanssa, joka vastaa teknisestä ympäristöstä Vaikuttajapaneelin takana. Joskus me MTV -yhtiössä, Nepassa ja Cintissä käytämme tavarantoimittajia, joilla on ehkä tarvetta käsitellä tietojasi, mutta me MTV -yhtiössä vastaamme aina siitä, että tietojasi käsitellään GDPR:n, EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 mukaisesti ja että niiden käsittelystä on olemassa asianmukaiset sopimukset. Käyttämämme käsittelijöinä ja alihankkijoina toimivat käsittelijät ovat seuraavat:

MTV = rekisterinpitäjä
Nepa = käsittelijä
Cint = alihankkijana toimiva käsittelijä

Panelistina Vaikuttajapaneelissa hyväksyt sen, että tietojasi voidaan lähettää EU:n/ETA:n ulkopuolisiin maihin.

 

2.     TUTKIMUSTIEDOT
 


Vaikuttajapaneelin jäsenenä sinulla on oikeus tulla kutsutuksi mukaan kyselyihin, joita lähetetään sinulle MTV -yhtiön puolesta, mutta myös muiden yhtiöiden puolesta, jotka haluavat tehdä kyselytutkimuksia. Voit vapaasti valita, haluatko osallistua kyselytutkimuksiin.

Tutkimustietojesi käsittely 
Riippuen siitä, mihin annat luvan, MTV -yhtiöllä ja muilla yhtiöillä on mahdollisuus kerätä sinuun liittyviä tutkimustietoja. Keräämistämme tutkimustiedoista käytetään nimitystä

2A. Kyselytiedot

Juuri ennen kuin vastaat ensimmäiseen kyselyysi, sinulta pyydetään suostumusta siihen, millaisia sinua koskevia kyselytietoja voidaan kerätä. Voit milloin tahansa kirjautua panelin jäsentilillesi ja tarkistaa ja halutessasi perua antamasi suostumukset. Alla on lyhyt kuvaus kyselytiedoista.

2A. Kyselytiedot
Kaikilla kyselyillä, joita sinulle lähetään panelin jäsenyysaikanasi, on tietty ostaja. Tämä ostaja voi, kuten jo mainitsimme, olla MTV tai jokin muu yhtiö. Kun päätät vastata kyselyyn, luovutat kyseiselle ostajalle itseäsi koskevia tietoja. Kyselyiden tuloksia käytetään ainoastaan kootussa ja anonymisoidussa muodossa. Jos kyselyssä antamiasi vastauksia käytetään jollain muulla tavalla, siitä kerrotaan sinulle selkeästi, ennen kuin voit aloittaa kysymyksiin vastaamisen. Voit aina halutessasi jättää vastaamatta näihin kyselyihin.

Vastuu tutkimustietojesi käsittelystä
Ostaja on rekisterinpitäjä, joka vastaa kussakin kyselyssä kerättyjen, sinua koskevien tutkimustietojen hallinnasta. Kyselyihin osallistuminen ja kysymyksiin vastaaminen on vapaaehtoista. Vastaamalla kyselyn sisältämään kysymykseen hyväksyt siten sen, että ostajat keräävät ja tallentavat vastauksen ja käsittelevät sitä. Jos sinulle esitetään kysymys etkä halua antaa ostajalle oikeutta vastauksen keräämiseen, tallentamiseen ja käsittelyyn, älä vastaa kysymykseen.
 

 

KÄYTTÄJÄSOPIMUS
 

Napsauta tästä lukeaksesi koko käyttäjäsopimuksen.
 

 

YHTEYDENOTTO

Jos sinulla on kysyttävää paneelin jäsenyydestäsi tai kerättävistä, sinua koskevista tiedoista, ota yhteyttä: info@vaikuttajapaneeli.fi.

 

 

Irtisanoutuminen

Vaikuttajapaneelin jäsenyys on täysin vapaaehtoinen. Voit milloin tahansa irtisanoutua jäsenyydestä ja poistaa henkilökohtaiset tietosi järjestelmästä. Sinulla ei ole velvollisuutta vastata, vaan voit aina sähköpostikutsun saatuasi itse päättää osallistumisestasi tutkimukseen. Jos haluat irtisanoutua Vaikuttajapaneelin jäsenyydestäsi kirjaudu sisään sivustolle ja valitse ”poista jäsenyys”.

Vaikuttajapaneeliin ei ole sallittua rekisteröityä kuin yhdellä sähköpostiosoitteella. Kaksoiskappaleet tullaan poistamaan järjestelmästä ilman erillistä ilmoitusta.

 

 

Kysymyksiä ja vastauksia

 

 • Miten pääsen Vaikuttajaksi?

Rekisteröidy täyttämällä taustatietolomake. Osallistuminen on ilmaista ja voit milloin tahansa luopua paneelin jäsenyydestä.

 

 • Miten saan ystävänikin mukaan?

Pyydä ystäviäsi tutustumaan Vaikuttajapaneeliin osoitteessa www.vaikuttajapaneeli.fi ja täyttämään taustatietolomake.

 

 • Olen unohtanut käyttäjätunnukseni ja salasanani. Mitä teen?

Saat sisäänkirjautumistietosi rekisteröitymisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen menemällä ”Jäsenten kirjautuminen” -sivulle, klikkaamalla linkkiä ”Unohditko sisäänkirjautumistietosi (Käyttäjätunnus, Salasana)?”.

 

 • Missä voin päivittää tietoni?

Kirjaudu sisään henkilökohtaiselle jäsensivullesi. Voit muuttaa taustatietojasi milloin vain. Taustatietoja käytetään hyväksi kun kyselyjä suunnataan erityyppisille kuluttajille. Jos haluat muuttaa sähköpostiosoitetta, lähetä viesti osoitteeseen: info@vaikuttajapaneeli.fi.

 

 • Miten voin luopua paneelin jäsenyydestä?

Voit luopua paneelin jäsenyydestä milloin haluat. Voit lopettaa tilisi kirjautumalla henkilökohtaisilla tunnuksillasi paneelin jäsentietosivuilla. Jos ole saanut tai et muista tunnuksiasi voit ottaa yhteyttä paneelin ylläpitoon sähköpostilla: info@vaikuttajapaneeli.fi. Samalla kun luovut jäsenyydestäsi poistuvat myös kaikki tietosi järjestelmästä.

 

 • Mistä näen, paljonko olen tienannut?

Voit tarkastella Vaikuttaja -tilisi saldoa henkilökohtaisilta jäsensivuiltasi, joille pääset kirjautumalla sisään sivustolle.

 

 • Paljonko saan korvausta kyselyyn vastaamisesta?

Korvauksen määrä riippuu lomakkeen pituudesta. Keskimäärin korvaus on 0,5 - 3,0 euroa yhdestä tutkimuksesta. Korvaus näkyy henkilökohtaisella Vaikuttaja -tililläsi muutaman päivän kuluessa tutkimukseen vastaamisesta.

 

 • Miten saan korvauksen pankkitililleni?

Kirjautumalla sisään henkilökohtaisille jäsensivuillesi näet tilisi saldon. Voit siirtää ansaitsemasi korvaukset omalle pankkitilillesi PayPal -palvelun kautta. Lue lisää PayPal -palvelusta!

 

 • Mitä voin tehdä ansaitsemillani korvauksilla?

Voit valita henkilökohtaisilta jäsensivuiltasi jonkin palkintovaihtoehdon tai lahjoittaa korvaukset WWF:lle hyväntekeväisyyteen. Palkintovaihtoehtoja ovat myös PresentCard-lahjakortti tai C More katselukoodit. PayPal -palvelun avulla voi myös siirtää ansaitsemasi korvaukset omalle pankkitilillesi tai käyttää niitä useissa eri verkkokaupoissa.

 

 • Kuinka monta kyselyä minulle lähetetään?

Keskimäärin Vaikuttajapaneelissa saat muutaman kyselyn kuukaudessa. Voit itse määrätä kyselyiden maksimimäärän kuukaudessa omilla jäsensivuillasi.

 

 • Mihin rekisteröitymistietoni joutuvat? Ovatko ne turvassa?

Kaikki henkilökohtaiset tietosi ovat turvattu, ja ulkopuolisten on mahdotonta saada haltuunsa tai väärinkäyttää niitä. Älä kuitenkaan luovuta käyttäjätunnustasi ja salasanaasi kenellekään. Tutkimustieto toimitetaan eteenpäin aina nimettömänä datana, tutkimusten vastauksia ei tallenneta henkilökohtaisten tietojen yhteyteen, eikä niitä ole missään tilanteessa mahdollisuutta yhdistää vastaajaan.

 

 • Yritän vastata tutkimukseen, mutta tutkimus on täynnä. Mitä tämä tarkoittaa?

Kaikilla jäsenillämme ei ole aina mahdollisuutta tai aikaa vastata kaikkiin lähettämiimme tutkimuskutsuihin. Siksi olemme etukäteen asettaneet jokaiseen tutkimukseen tietyn vastaajamäärän, jonka haluamme. Kun riittävä määrä henkilöitä on vastannut, tutkimus sulkeutuu automaattisesti.

 

 • Miksi joskus en voi vastata kuin muutamaan kysymykseen?

Jotkut tutkimukset ovat tarkoitettuja vain tietyille kohderyhmälle. Tällöin tutkimus alkaa muutamalla kysymyksellä, jonka perusteella määritetään sopiiko vastaajan juuri tähän etsittyyn profiiliin. Jos vastaaja ei sovi juuri kyseisessä tutkimuksessa haettuun kohderyhmään päättyy tutkimus näiden alkukysymysten jälkeen.

 

 • Miten vastauksiani käsitellään?

Kaikki vastaukset käsitellään anonyymeinä. Tutkimustieto toimitetaan eteenpäin aina nimettömänä datana, tutkimusten vastauksia ei tallenneta henkilökohtaisten tietojen yhteyteen eikä niitä ole missään tilanteessa mahdollisuutta yhdistää vastaajaan.

 

 • Mitä henkilökohtaisille tiedoilleni tapahtuu rekisteröitymisen jälkeen?

Henkilökohtaisia tietojasi käsitellään erityisen luottamuksellisesti kuten tietoturvallisuuslaki määrittää. Kukaan ulkopuolinen ei pääse käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi missään vaiheessa.

 

 • Miksi saan muita kuin mediaan liittyviä tutkimuksia?

MTV:n Vaikuttajapaneeli on osa isompaa paneelikokonaisuutta, jossa eri toimijat voivat tehdä kyselyjä suomalaisille kuluttajille. Useimmat vastaajat pitävät mielekkäänä, että saavat kyselyjä vaihtelevasti eri aiheista. Voit aina valita haluatko vastata kyselyyn vai et.